Half miljard extra naar bestrijding georganiseerde criminaliteit

 © Hollandse Hoogte / ANP

Het demissionaire kabinet is van plan om per jaar ongeveer een half miljard euro extra uit te trekken voor de bestrijding van onder meer ondermijnende criminaliteit.

Redactie

Een deel van het geld wordt gestoken in de verbetering van het stelsel van bewaken en beveiligen. Dat is besloten tijdens de begrotingsonderhandelingen die maandag zijn afgerond, zo bevestigen ingewijden berichtgeving in de Telegraaf. De plannen worden op Prinsjesdag naar buiten gebracht.

Justitieminister Ferd Grapperhaus had al eerder gezinspeeld op extra geld dat nodig is om de georganiseerde criminaliteit beter aan te kunnen pakken. Ook de Tweede Kamer wil dat.

Momenteel doet een commissie onderzoek naar het stelsel van bewaken en beveiligen, onder meer van bedreigde personen. Daarnaast doet de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) onderzoek naar de beveiliging van journalist Peter R. de Vries, die in juli werd doodgeschoten na een televisieopname van RTL Boulevard in Amsterdam.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal