Half miljard extra naar bestrijding georganiseerde criminaliteit

Print
Half miljard extra naar bestrijding georganiseerde criminaliteit

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Het demissionaire kabinet is van plan om per jaar ongeveer een half miljard euro extra uit te trekken voor de bestrijding van onder meer ondermijnende criminaliteit.

Een deel van het geld wordt gestoken in de verbetering van het stelsel van bewaken en beveiligen. Dat is besloten tijdens de begrotingsonderhandelingen die maandag zijn afgerond, zo bevestigen ingewijden berichtgeving in de Telegraaf. De plannen worden op Prinsjesdag naar buiten gebracht.

Justitieminister Ferd Grapperhaus had al eerder gezinspeeld op extra geld dat nodig is om de georganiseerde criminaliteit beter aan te kunnen pakken. Ook de Tweede Kamer wil dat.

Momenteel doet een commissie onderzoek naar het stelsel van bewaken en beveiligen, onder meer van bedreigde personen. Daarnaast doet de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) onderzoek naar de beveiliging van journalist Peter R. de Vries, die in juli werd doodgeschoten na een televisieopname van RTL Boulevard in Amsterdam.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee