Verdachte overval Horst is buiten levensgevaar na neerschieten door politie

Print
Verdachte overval Horst is buiten levensgevaar na neerschieten door politie

Afbeelding: Track 88

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

De verdachte van een overal in een apotheek in Horst die maandagochtend door een politieagent werd neergeschoten, is buiten levensgevaar. Donderdag bekijkt de rechter-commissaris of de man moet blijven vastzitten.

Dat laat een woordvoerder van de politie weten.

De man werd maandag rond 8.20 uur getroffen door een politiekogel toen hij dreigend met een mes op agenten afkwam. Hierbij negeerde hij meerdere waarschuwingen en een waarschuwingsschot. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij momenteel nog steeds is opgenomen. Het is nog onduidelijk of de verdachte bij het verhoor van komende donderdag fysiek aanwezig kan zijn.

Lees ook: Overval op apotheek in Horst; politie schiet verdachte neer

De zaak is inmiddels overgedragen aan de Rijksrecherche, wat een standaardprocedure is wanneer een politieagent zijn dienstwapen heeft gebruikt. Het onderzoek loopt nog. Het is bijvoorbeeld nog niet duidelijk wat de verdachte precies in de apotheek wilde.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen