AA Gent wint Dirk Marcellis-toernooi in Horst, VVV eindigt als zevende

De winnaars van AA Gent. © VVV

Regio

Het Belgische AA Gent heeft zaterdag 28 augustus het Dirk Marcellis Tournament voor spelers onder 10 jaar in Horst gewonnen. Dit internationaal jeugdvoetbaltoernooi werd georganiseerd door Wittenhorst en maakt deel uit van de PartnerToernooien van VVV.

AA Gent was in de finale met 3-2 te sterk voor het Duitse Bayer Leverkusen. De strijd om het brons ging tussen Royal Antwerp FC en Borussia Mönchengladbach. De Belgen wonnen de troostfinale met 2-1.

Aan het toernooi namen in totaal twaalf profteams deel uit Nederland, België en Duitsland, waaronder VVV. Het team van VVV-Venlo wist uiteindelijk beslag te leggen op een zevende plaats.

Winnaar van de Jeu Sprengers Award (beste speler) werd Yilmaz Kaan van Bayer Leverkusen. Royal Antwerp FC werd uitgeroepen tot de sportiefste ploeg en mocht de NKS Fair Play-bokaal in ontvangst nemen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal