Giakoumakis officieel gepresenteerd bij nieuwe werkgever Celtic

 © Celtic

De deal was al rond, maar nu is hij ook officieel. Giorgos Giakoumakis is gepresenteerd als nieuwste aanwinst van Celtic.

Redactie

De spits van VVV tekent een contract voor vijf seizoenen bij de club uit Glasgow. Met de transfer is naar verluidt een bedrag van om en nabij de 2,5 miljoen euro gemoeid.

Goaltjesdief

Giakoumakis werd in de zomer van 2020 voor een bescheiden bedrag door VVV overgenomen van AEK Athene. In Venlo ontpopte hij zich meteen tot goaltjesdief. Met 26 doelpunten werd hij topscorer van de eredivisie. Dat kon echter niet voorkomen dat VVV degradeerde naar de eerste divisie.

Interesse

Giakoumakis had na zijn wonderlijke seizoen verschillende transferopties, maar wilde niet zomaar vertrekken uit Venlo. Het liefst was de Griek in Nederland gebleven. Er werd door zijn management lang gewacht op concrete interesse van clubs als PSV en Feyenoord, maar die kwam er niet. PFK Sotsji, Boavista Porto en Venezia deden dat wel. Daar had de topscorer van de eredivisie van het afgelopen seizoen geen trek in.

Luister naar de Voetbalpodcast van De Limburger:

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal