UBS-topman Hamers: ongevaccineerd personeel kan thuiswerken

Ralph Hamers. © Hollandse Hoogte / EPA

Interlaken
ANP

Personeel van de Zwitserse bank UBS dat niet gevaccineerd wil worden tegen het coronavirus, mag vanuit huis werken.

Dat heeft UBS-topman Ralph Hamers, geboren in Simpelveld, gezegd. Volgens de voormalige topman van ING moeten zo de risico’s worden verkleind dat andere werknemers besmet raken.

„We hebben alleen al in de Verenigde Staten 25.000 werknemers en nog eens duizenden in Singapore en Hongkong. Elk land heeft verschillende regelgeving over wat wel en niet verplicht kan worden rond vaccinatie”, aldus Hamers op een economisch forum in het Zwitserse Interlaken. „De pandemie heeft oplossingen laten zien om de risico’s te beheren rond het overdragen van het virus aan collega’s en een daarvan is thuiswerken.” Hoelang de maatregel gaat gelden, is niet duidelijk.

UBS heeft al aangekondigd een model in te voeren waarbij minstens twee derde van de werknemers deels thuis en deels op kantoor kan werken. De timing van de invoer van dat model hangt af van de lokale omstandigheden rond de pandemie.

Handelaren van de bank moeten wel zo veel mogelijk naar kantoor komen, omdat het volgens UBS voor hen lastig is om vanuit huis te werken. Wereldwijd telt de grootste bank van Zwitserland ruim 70.000 werknemers. UBS heeft ook activiteiten in Nederland met enkele tientallen werknemers.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal