KVW Herten zwaait bestuursleden uit, ‘Er is niets mooiers dan een glimlach op het gezicht toveren van een grote groep kinderen’

Print
KVW Herten zwaait bestuursleden uit, ‘Er is niets mooiers dan een glimlach op het gezicht toveren van een grote groep kinderen’

V.l.n.r. Karin Maessen, Loes Hanssen, wethouder Angely Waajen – Crins, Astrid Coenen en Roy Faessen voor het stadhuis van Roermond. Afbeelding: KVW Herten

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Kindervakantiewerk (KVW) Herten heeft afscheid genomen van vier bestuursleden.

Karin Maessen, Loes Hanssen, Roy Faessen en Astrid Coenen werden maandag tijdens een verrassingsbijeenkomst voor het stadhuis van Roermond in het zonnetje gezet door het huidige bestuur van KVW Herten en wethouder Angely Waajen.

Het viertal is goed voor 29 bestuursjaren. Wat hun grootste drijfveer was? “Er is niets mooiers dan een glimlach op het gezicht toveren van een grote groep kinderen”, klinkt het eensgezind. “Als je een jaar lang bezig bent geweest met het team om nieuwe, creatieve activiteiten te bedenken en het loopt dan tijdens de week allemaal op rolletjes met als uitsmijter een geweldige slotavond, dan geeft dat een enorme kick”, voegt Loes Hanssen, voormalig secretaris en, in haar laatste jaar, coördinator van het activiteitenprogramma toe.

Begrip

Astrid Coenen was onder meer verantwoordelijk voor het programma voor de bovenbouw, Roy Faessen had onder andere de eindverantwoordelijkheid voor alle facilitaire zaken. Karin Maessen trok van 2010 tot en met 2020 als voorzitter de kar. Onder haar leiding werd KVW een begrip in Herten en groeide het uit van een evenement van 120 tot meer dan 650 deelnemende kinderen. “Wethouder Waajen stond stil bij de goede samenwerking tussen KVW Herten en de gemeente Roermond. Ze onderstreepte het belang van vrijwilligerswerk door te zeggen dat vrijwilligers het cement van de samenleving zijn”, aldus de huidige voorzitter Dick van de Vorst.

Dit jaar vond de KVW-week vanwege de coronamaatregelen in aangepaste vorm plaats. Verdeeld over twee locaties werden de kinderen per groep getrakteerd op één volle dag met theater, muziek, dans, sportieve en avontuurlijke activiteiten, een broodje knak en een barbecue met overnachting voor de groepen 7 en 8.

Verbinding

“KVW was weer zichtbaar in het dorp en de verbinding met elkaar was voelbaar. Het was een heerlijke week en de kinderen hebben genoten. Maar in 2022 gaan we écht weer voor een ouderwetse, volledige week voor alle kinderen. Van maandag tot en met vrijdag met als uitsmijter de slotavond!”, besluit Van de Vorst.

Steentje bijdragen

“Als bestuur van KVW zijn we continu op zoek naar versterking voor de organisatie van deze week. Naast het bestuur kent KVW diverse werkgroepen voor o.a. de activiteiten, sponsoring, communicatie, alle facilitaire zaken en de planning van alle deelnemers. Zonder de inzet van enthousiaste vrijwilligers is KVW niet mogelijk. Ouders en betrokken jongeren uit Herten mogen zich dus altijd melden bij ons als ze een steentje willen bijdragen aan de leukste week van het jaar”, besluit Van de Vorst.

Meer informatie is te lezen op www.kvwherten.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu