Meerdere gewonden in supermarkt Nieuw-Zeeland, verdachte gedood

Print
Meerdere gewonden in supermarkt Nieuw-Zeeland, verdachte gedood

Auckland. Afbeelding: Getty Images

Meerdere mensen zijn gewond geraakt bij een aanval in een supermarkt in Auckland, de grootste stad van Nieuw-Zeeland. De politie heeft de verdachte neergeschoten, die ter plekke aan zijn verwondingen is overleden.

De politie spreekt van een „ernstig incident” bij de supermarkt in de Nieuw-Zeelandse stad. Volgens Nieuw-Zeelandse media zijn meerdere mensen ernstig gewond geraakt. Het is niet duidelijk wat voor wapen de man bij zich had, maar op beelden op sociale media is te zien hoe mensen waarschuwen voor „een dader met een mes”.

Ernstige geweldsincidenten komen in Nieuw-Zeeland nauwelijks voor en het gebeurt zelden dat agenten - die normaliter geen wapens bij zich dragen - verdachten neerschieten. De stad Auckland is momenteel in een zeer strenge lockdown vanwege een uitbraak van de Delta-variant van het coronavirus, waardoor inwoners alleen hun huis uit mogen om naar de supermarkt, huisarts of het ziekenhuis te gaan.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu