Wegen afgesloten vanwege Roermond City Triathlon

 © Archief De Limburger/Jan-Paul Kuit

Roermond
Redactie

De derde editie van de Roermond City Triathlon wordt gehouden op zaterdag 18 en zondag 19 september.

Op zaterdag vindt de jeugd, sprint, olympische afstand en het NK paratriathlon plaats. Op zondag is het de beurt aan de teamcompetities eredivisie, derde en vierde divisie.

De triathlon bestaat uit drie onderdelen; zwemmen, fietsen en hardlopen. Het zwemmen en hardlopen vindt plaats op het terrein van AREA-X. Het parcours voor het fietsen gebeurt op de openbare weg. Hiervoor zijn er in de gemeenten Leudal, Maasgouw en Roermond gedurende het evenement een aantal wegen tussen 8.00 en 18.00 uur op beide dagen afgesloten.

Lees ook: Roermond City Triathlon wil dit jaar in deelnemersaantal verdubbelen van 750 naar 1500

Voor fietsers is de Parallelweg noordzijde N280 wordt afgesloten. Fietsers gebruiken het zuidelijke fietspad langs de N280 in beide richtingen. Ook het fietspad langs de Kanaalweg-West (vanaf de Rijksweg in Horn tot aan de oprit van de N280 v.v.) is tijdens het evenement afgesloten. Het fietspad langs de Roermondseweg, de Rijksweg en de Kanaalweg richting Beegden blijven gewoon open.

Op zaterdag 18 september tussen 10.00 uur en 16.30 uur is de toeristische fietsroute over stuw Linne niet mogelijk omdat deze route over het triathlon fietsparcours bij sluis Osen loopt. Dit betreft fietsknooppunten 35 – 84 – 26 en omgekeerd en 35 – 84 – 93 en omgekeerd.

De Parallelweg noordzijde N280 blijft beschikbaar voor landbouwverkeer en hulpdiensten.

De volgende wegen zijn op zaterdag 18 september en zondag 19 september 2021 tussen 8:00 en 16.30 uur tijdelijk afgesloten: het gedeelte van de Rijksweg in Horn tussen de afrit N280 en de Roermondseweg, het gedeelte van de Roermondseweg vanaf de Giesel tot aan de Rijksweg, de Kanaalweg-West in Horn vanaf de Rijksweg tot aan de oprit N280 (de Kanaalweg (Beegden), de Kanaalweg in Beegden vanaf de Kanaalweg-West (Horn) (oprit N280) tot aan afslag sluis Heel.

Verkeer wordt geadviseerd door de kernen van Beegden en Horn te rijden teneinde via de Rijksweg naar de N280 te rijden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal