Biden wil geheime documenten aanslagen 11 september publiceren

Print
Biden wil geheime documenten aanslagen 11 september publiceren

Afbeelding: EPA

De Amerikaanse president Joe Biden wil geheime documenten over de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten openbaren. De documenten zijn afkomstig van het onderzoek door de politiedienst FBI.

Biden heeft niet gezegd wat er precies zal worden gepubliceerd, maar volgens Amerikaanse media gaat het mogelijk om documenten over de rol van Saudi-Arabië bij de aanslagen. Nabestaanden van slachtoffers van de aanslagen menen dat Saudi-Arabië hulp heeft verleend aan terroristengroep Al Qaida, die de aanslagen uitvoerde.

Transparantie

Biden heeft onder meer aan het ministerie van Justitie en andere overheidsorganisaties opdracht gegeven te kijken welke documenten gepubliceerd kunnen worden. Als de openbaarmaking in gang wordt gezet, worden de documenten gedurende de komende zes maanden naar buiten gebracht.

Volgens Biden is het publiceren van deze documenten onderdeel van zijn belofte om transparantie over de aanslagen te bieden. Hij belooft dat hij met de publicaties rekening zal houden met de families van slachtoffers van de bloedige aanslagen op onder meer de Twin Towers in New York.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu