Sifan Hassan wint afgetekend Engelse mijl in Brussel

Print
Sifan Hassan wint afgetekend Engelse mijl in Brussel

Afbeelding: ANP

Atlete Sifan Hassan heeft bij de Memorial Van Damme in Brussel met overmacht de Engelse mijl gewonnen. De tweevoudig winnares van olympisch goud in Tokio finishte in de Belgische hoofdstad ver voor de rest van het veld in 4.14,74, verreweg de beste seizoensprestatie op de afstand van 1609 meter, die niet zo vaak wordt gelopen.

Het wereldrecord staat ook op naam van Hassan, 4.12,33. Dat liep ze in 2019 in Monaco. „Dat zat er nu niet in”, reageerde ze. „Helaas. Maar ik ben blij dat ik hier gelopen heb, ik voelde me goed en het ging goed. Meer zat er net niet meer in. Aan het wereldrecord heb ik niet echt gedacht. In het begin lag ik nog even op schema, maar daarna werd het toch te zwaar. Nu nog één wedstrijd binnenkort en dan twee maanden vakantie. Ik ben daar wel aan toe.”

Blij was ze vooral met de entourage bij de wedstrijd in de Diamond League. „De aanmoedigingen van het publiek waren fantastisch, vooral omdat we bijna twee jaar in lege stadions hebben gelopen. Het gaf me bovendien een heel speciaal gevoel dat er veel Nederlanders voor mij hier naar toe waren gekomen.”

Lees ook: Trotse Sifan Hassan kan na weken stress eindelijk ontspannen: ’Ik werd hier elke ochtend zenuwachtig wakker’

Aanvankelijk was Hassan van plan in Brussel een poging te wagen het wereldrecord op de 10 kilometer te verbeteren, maar daar zag ze vanaf. Ze was vermoeid na drie finales in Tokio. Hassan had het record op de langste baanafstand dit jaar al kortstondig in bezit. „Maar nu ben ik zo moe dat ik alleen nog maar korte afstanden loop”, aldus Hassan.

Parijs

Nadine Visser won de 100 meter horden in 12,69. Dat was boven haar Nederlands record van 12,58, dat de nummer 5 van de Olympische Spelen onlangs liep in Parijs. „Ik had er iets meer van verwacht, maar de omstandigheden waren niet zo goed als in Parijs”, zei Visser. „Maar het is wel de eerste zege dit seizoen voor mij. Dat is geweldig natuurlijk.”

Liemarvin Bonevacia werd in Brussel vierde op de 400 meter, in 45.00. De race werd gewonnen door de Amerikaan Michael Cherry, in 44.03.