September wordt een stuk zonniger dan augustus was

 © Getty Images

Zaterdag wordt een mooie dag met nazomerweer. Ook komende week, tot vrijdag, zal er flink wat ruimte zijn voor de zon.

De wind zal zich wat minder laten voelen en er wordt warme lucht aangevoerd vanuit het oosten. Al met al zullen er meer zomerse dagen op het programma staan dan in augustus.

Het is voor het eerst sinds 2006 dat september flink wat meer officiële zomerse dagen brengt dan zomermaand augustus, meldt Weer.nl

Dankzij een hogedrukgebied boven Scandinavië en later boven onze omgeving treffen we het zaterdag met prachtig nazomerweer. De temperatuur kan oplopen tot ruim 25 graden. Pas vanaf vrijdag stijgt de kans op regen- en onweersbuien, maar ook dan blijft het aangenaam warm.

Zomerse waarden

De lucht uit het oosten zorgt voor hogere temperaturen tot zomerse waarden. Vanaf zondag kan de temperatuur oplopen tot 26 graden. In Zandvoort wordt het zondag 23 graden.

Bekijk hier de gedetailleerde weersverwachting

Vanaf zondag kan men in het zuidoosten van het land rekenen op zes zomerse dagen op rij, met minimumtemperaturen van 25 graden. Met name woensdag en donderdag zal het warm worden en kan het kwik oplopen tot 28 graden.

Eén dag

De hoogste temperatuur van augustus bleef volgens Weer.nl in De Bilt steken op 25,2 graden. Daarmee telde de maand maar één officiële zomerse dag van 25,0 graden of meer tegen 8 normaal. September lijkt een hoop goed te maken, want volgens de huidige verwachting kan De Bilt komende dagen 3 zomerse dagen bijschrijven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal