Zomervakantie is voorbij en daar komt nog een week zomer

 © JOHAN WESTRA

Amsterdam -

Het kwam de afgelopen zomervakantie nauwelijks voor, dagenlange zomerpret met zonnig zomerweer. Maar nu alle scholieren vanaf maandag weer in de schoolbanken zitten, lijkt het er toch nog van te komen. Zondag begint een aangenaam warme en zonnige periode die de hele week aanhoudt.

Dat meldt Weeronline. Pas aan het eind van de week, zo voorspelt het weerbureau, neemt de kans op een bui weer toe.

De zomer van 2021 was niet bepaald zonnig te noemen. „Sterker nog: het was een zomer met veelal noordenwinden en die voeren nu eenmaal minder warme lucht aan vanaf de Noordzee. Die noordenwind zijn we kwijt en inmiddels waait de wind uit het oosten tot zuidoosten”, aldus Weeronline. En dat betekent warmer weer. Zondag stijgt het kwik naar 21 graden in het noorden en 26 graden in het zuiden.

Aan het begin van de week trekken nog wat wolkenvelden over het land. De temperatuur stijgt naar waarden tussen 23 en 28 graden.

Koel na zonsondergang

De zon gaat in september weer wat vroeger onder. Zodra de zon onder is, rond 20.15 uur, koelt het vrij snel af. Voor wie nog van een lange zomeravond in de tuin wil genieten, is een vest of trui geen overbodige luxe. Een paar kaarsjes aan en dan zit een mooie avond buiten er nog best in.

Volgend weekend

De eerste weersverwachtingen voor volgend weekend zijn volgens het weerbureau ook positief. Het lijkt erop dat de temperaturen, tussen de 20 tot 24 graden, nog steeds aangenaam zullen zijn. De zon zal regelmatig te zien zijn. Al is er wel wat meer bewolking en kans op een bui.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal