Meerdere gewonden bij botsing tussen twee speedboten op de Maas

Print

Meerdere gewonden bij botsing tussen twee motorboten. Video: Orange Media

Herten -

Bij een botsing tussen twee motorboten zijn zondagmiddag bij Ool vijf personen gewond geraakt. Een van de boten is gezonken.

De hulpdiensten sloegen groot alarm. Een traumahelikopter is ter plaatse gegaan, evenals meerdere ambulancevoertuigen.

Bij een boot ging het volgens de brandweer om een lichtgewonde. Op de andere boot raakten vier mensen gewond. Het ging daarbij om twee zwaargewonden en twee lichtgewonden, stelt een woordvoerder van de brandweer.

Traumahelikopter

Een van de zwaargewonde personen is een man die per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Maastricht is gebracht. De andere persoon die zwaargewond is geraakt, betreft een vrouw. Zij is naar het ziekenhuis in Roermond vervoerd. De overige drie personen zijn mannen en hebben minder ernstig letsel. Nadere informatie over de personalia van de slachtoffers is momenteel niet beschikbaar, laat de politie weten.

De aanvaring vond omstreeks half vier plaats bij de overgang tussen de Maas en de overgang naar de Oolderplas in Ool, bevestigt de politie.

De boot die is gezonken moet nog worden geborgen. De politie gaat er niet vanuit dat dat vandaag nog gebeurt. Over de exacte toedracht van het ongeval op het water kon de politie nog geen nadere informatie verstrekken. Het onderzoek ernaar is nog in volle gang.

Speedboot

Het ernstige ongeval op het water is volgens passanten in Ool gebeurd op het snelvaarstuk op de Maas vlak bij de opening met de Oolderplas. Zij vragen zich af hoe de aanvaring tussen de twee boten heeft kunnen gebeuren. Ooggetuigen geven aan dat het volgens hen bij de gezonken boot om een donkergekleurde speedboot gaat waarop vier mensen zouden hebben gezeten.

De gezonken boot steekt volgens hen nog met een punt boven het water uit. Ook bij de andere boot zou het gaan om een speedboot, een wit-groen exemplaar dat enige schade bij het incident zou hebben opgelopen. Een ooggetuige heeft gezien dat een gewonde met een traumahelikopter is weggebracht. Ook hebben mensen gezien dat duikers van de brandweer op de plek waar de speedboot is gezonken nog het water in zijn gedoken.

De boot die niet is gezonken is voor het politieonderzoek in beslag genomen. Zodra de gezonken boot is geborgen, wordt ook deze voor het onderzoek in beslag worden genomen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen