Koninklijke familie juicht voor Max Verstappen in Zandvoort

Print
Koninklijke familie juicht voor Max Verstappen in Zandvoort

Ook de koninklijke familie zit in spanning. Afbeelding: ANP

Koning Willem-Alexander heeft zondag Max Verstappen zien triomferen in Zandvoort. Waar de koning zaterdag alleen kwam, had hij een dag later koningin Maxima en zijn dochters Amalia en Ariane meegenomen. Het viertal klapte de handen stuk voor de held van de dag. Prinses Alexia ontbrak. Zij is in Wales, waar ze eerder deze week aan het nieuwe schooljaar begon op het UWC Atlantic College.

Iets na 13.00 uur bracht het koninklijk gezin een bezoekje aan de pitbox van Red Bull, waar een praatje werd gemaakt met Max Verstappen. Het was de eerste ontmoeting ooit met de coureur, die zijn thuisrace zondag om 15.00 uur vanaf pole position begint.

„Het is mooi dat de koning meekijkt”, stelde Verstappen zaterdag al na zijn (voorlopige) triomftocht in de kwalificatie. „Dit is een geweldig evenement voor heel Nederland. Wie weet kunnen we dat nog vele jaren op deze manier doorzetten.”

Lees ook: Max Verstappen oppermachtig in thuisrace en kroont zich tot koning van Zandvoort

Koninklijke familie juicht voor Max Verstappen in Zandvoort
De koninklijke familie maakt voor de pitbox van Red Bull een praatje met Max Verstappen. Foto: CHRIS SCHOTANUS

Verstappen legde onder meer uit hoe het schakelen met de hendels achter het stuur werkt. Zijn vader Jos en teambaas Christian Horner van Red Bull maakten ook kennis met Willem-Alexander, Máxima en de prinsessen Amalia en Ariane.

Lees ook: Bekijk de volledige WK-stand in de Formule 1

De koninklijke familie liep daarna onder begeleiding van circuitdirecteur Robert van Overdijk door de pitsstraat. Willem-Alexander en Máxima, die een lange oranje rok draagt, zwaaiden enthousiast naar het publiek op de hoofdtribune en op de terrassen boven de pitboxen.

Koninklijke familie juicht voor Max Verstappen in Zandvoort
Foto: CHRIS SCHOTANUS