Nieuw Bergenaar Luc Peters pakt eerste PDC-dartstitel in Challenge Tour

Print
Nieuw Bergenaar Luc Peters pakt eerste PDC-dartstitel in Challenge Tour

Luc Peters na het veroveren van zijn eerste PDC-titel in het Duitse Niedernhausen. Afbeelding: Facebook Luc Peters

Het seizoen op de Challenge Tour van de PDC, zeg maar de eerste divisie van het professionele darts, kent 12 toernooien; in het allerlaatste daarvan trok Nieuw Bergenaar Luc Peters (28) zondagavond in Niedernhausen (Dui) aan het langste eind.

Zeven partijen op rij won Peters op weg naar zijn eerste titel in de PDC. In de halve eindstrijd was voormalig BDO-wereldkampioen Christian Kist kansloos tegen de Noord-Limburger (5-1); in de finale kwam Peters terug van een break achterstand (3-1) en pakte vervolgens ook nog de laatste twee legs om zo de Belg Kevin Blomme te verslaan 5-4. Met zijn zege mag Peters zich de eerste Limburger noemen met een titel op de PDC-tour.

Eerder op de dag, in het elfde toernooi van het seizoen, gooide Peters ook al hoge ogen. Maar een inzinking tegen de Duitser Marcel Gerdon (3-5 verlies) zorgde ervoor dat de 28-jarige Nieuw Bergenaar in dat toernooi in de kwartfinale strandde.

Venlonaar Davy Proosten bereikte vrijdag in het zevende toernooi van de Challenge Tour (over drie dagen werden in totaal zes toernooien afgewerkt) de halve finale. De Duitser Niko Springer, die later de titel aan de Portugees José Justicia moest laten, hield Proosten uit de finale.
In de eindrangschikking van de Challenge Tour eindigde Proosten met 1600 Britse Ponden op plek 23; mede door de 2000 Pond die Peters met zijn zege zondag verdiende, reikte de kersverse toernooiwinnaar met 3600 Pond tot plek 8. Eindwinnaar van de Challenge Tour met een totaalbedrag van 6800 Pond werd Matt Campbell.

Met zijn eindzege veroverde de Canadees een tourkaart voor de PDC Pro Tour; de komende twee jaar mag Campbell, die in drie van de twaalf toernooien op de Challenge Tour de sterkste was, zijn krachten gaan meten met onder meer Michael van Gerwen, Peter Wright en Gerwyn Price. Proosten en Peters kunnen in het voorjaar van 2022 via de zogenaamde qualifying school ook een poging wagen om Campbell op de lucratieve Pro Tour te vergezellen.