Gezondheidsofficials onderbreken WK-kwalificatieduel tussen Brazilië en Argentinië

Print
Gezondheidsofficials onderbreken WK-kwalificatieduel tussen Brazilië en Argentinië

Braziliaanse gezondheidsofficials onderbreken WK-kwalificatieduel tussen Brazilië en Argentinië. Afbeelding: EPA

Het WK-kwalificatieduel tussen Brazilië en Argentinië is zondagavond onderbroken. Medewerkers van de Braziliaanse gezondheidsautoriteiten betraden het veld om vier Argentijnse internationals van het veld te halen.

Enkele uren voor het begin van de WK-kwalificatiewedstrijd tussen de aartsrivalen was al een rel ontstaan over vier Argentijnse internationals, die bij Engelse clubs spelen. De Braziliaanse gezondheidsautoriteiten hadden het viertal opgedragen onmiddellijk in isolatie te gaan. Het zou gaan om Emiliano Buendia, Emiliano Martinez (beiden Aston Villa), Giovani Lo Celso en Cristian Romero (beiden Tottenham Hotspur).

Volgens de Braziliaanse coronaregels dienen passagiers die in de afgelopen veertien dagen in Groot-Brittannië zijn geweest, bij aankomst in Brazilië eerst twee weken in quarantaine te verblijven. Volgens de Braziliaanse autoriteiten hebben de vier Argentijnen hun reisdocumenten onjuist ingevuld. Het kwartet dient op last van de Braziliaanse overheid in isolatie te gaan en het land zo snel mogelijk te verlaten, zonder verder aan enige activiteiten deel te nemen.

De Argentijnse voetbalselectie kwam vrijdag in Brazilië aan, een dag na de zege in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Venezuela in Caracas (1-3).

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee