Dutch Grand Prix 2022 mogelijk alsnog naar september

Print
Dutch Grand Prix 2022 mogelijk alsnog naar september

Formule 1-fans kunnen september 2022 alvast met potlood in hun agenda omcirkelen. Afbeelding: HH/ANP

De volgende race Grand Prix van Nederland in Zandvoort staat op de voorlopige kalender voor 2022 op 22 mei gepland. De kans is echter groot dat de wedstrijd ook volgend jaar in september wordt verreden. Dat melden bronnen rond het management van de Formule 1.

De datum van 22 mei 2022 staat daarom nog allerminst vast. De directie in Zandvoort zou opnieuw een race in september willen organiseren en de Formule 1-leiding is na een zeer succesvol weekeinde bereid om daarnaar te luisteren.

Lees ook: Magisch raceweekeinde in Zandvoort: ‘De adrenaline gierde door mijn lijf’

Vorig seizoen was het al de bedoeling dat de Grand Prix in Zandvoort begin mei zou worden verreden, maar de wedstrijd werd vanwege de coronapandemie met ruim een jaar uitgesteld. Formule 1-CEO Stefano Domenicali verklapte eerder al dat de nieuwe Grand Prix in Miami begin mei wordt verreden. Zandvoort staat op de voorlopige kalender een week vóór de Grand Prix van Monaco (29 mei) gepland. De Nederlandse race zou in dat geval de eerste Europese wedstrijd van het jaar zijn, maar de mogelijkheden om alsnog naar september te gaan worden dus bekeken.

Lees ook: Charmeoffensief Lewis Hamilton op feestje Max Verstappen