Man (20) uit Linne overleden na ongeval met speedboten in Ool

Print
Man (20) uit Linne overleden na ongeval met speedboten in Ool

Afbeelding: Orange Media

Herten / Heel / Beegden / Stevensweert / Ohé en Laak / Panheel / Thorn / Wessem / Maasbracht / Linne -

Een van de slachtoffers die zondagmiddag gewond zijn geraakt bij een botsing tussen twee motorboten in Ool is aan zijn verwondingen overleden. Het betreft een twintigjarige man uit Linne. Dat laat de politie weten.

Bij het ongeval raakten zondagmiddag vijf personen gewond. De aanvaring vond omstreeks half vier plaats bij de overgang tussen de Maas en de overgang naar de Oolderplas in Ool. Een van de boten is ook gezonken. De boot is door Rijkswaterstaat zondagavond geborgen en overgedragen aan de politie.

Lees ook: Meerdere gewonden bij botsing tussen twee speedboten op de Maas

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse zondagmiddag, ook een traumahelikopter werd opgeroepen. De man werd na het ongeval per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht, daar overleed hij.

De vrouw die zwaargewond raakte, werd naar het ziekenhuis in Roermond vervoerd. De overige drie personen zijn mannen en hebben minder ernstig letsel. Het is niet bekend waar deze personen vandaan komen of hoe oud ze zijn.

Hoe de boten met elkaar in botsing konden komen, is nog onduidelijk. Het onderzoek naar de toedracht wordt uitgevoerd door de Landelijke Eenheid van de politie, omdat het ongeval op het water plaatsvond.

Meerdere gewonden bij botsing tussen twee motorboten. Video: Orange Media

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen