Kunstproject Social Sofa van Sevagram Verwenzorg.

Print
Kunstproject Social Sofa van Sevagram Verwenzorg.

Afbeelding: Sevagram

Bij Zorgcentrum Ter Eyck in Heerlen is het kunstproject Social Sofa onthuld. Bij de entree van het zorgcentrum is een sofa volledig bekleed met mozaïk-steentjes geplaatst waar bewoners en buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Het project is mogelijk gemaakt dankzij enthousiaste buurtbewoners, cliënten, hun familie en leerlingen van de basisschool De Ganzerik. Tijdens het Sevagram Verwenzorg Benefietgala in 2017 bood de bekende soulzanger George McCrae de maatschappelijk betrokken relaties van Sevagram (Verwenzorg) de kans om een miniconcert van hem in te kopen. De opbrengst van dit optreden doneerde hij graag aan het kunstproject Social Sofa. Naast deze donatie ondersteunden ook de gemeente Heerlen en Wiertz Foundation dit project. Beide partijen zijn ervan overtuigd dat een dergelijk kunstproject een succesvolle bijdrage levert om laagdrempelig de verbinding tussen jong en oud te bevorderen.

Kunstproject Social Sofa van Sevagram Verwenzorg.
Foto: Sevagram

Mevrouw Adriane Keulen, wethouder van o.a. ouderenbeleid, buurtgericht werken en burgerbetrokkenheid van de gemeente Heerlen, een bewoner, een wijkbewoner en een leerling namen de onthulling voor hun rekening.

https://www.sevagramverwenzorg.nl/