‘Koffiebreak stimuleert medewerkers om over hun toekomst na te denken’.

 © Leo Loopbaan

De beste gesprekken vinden plaats bij de koffie. Onder dat motto houdt Leo Loopbaan Koffiebreaks bij bedrijven. Een aanrader, zegt Floortje Landstra, HR-adviseur bij EKK Eagle Simrax in Kerkrade. “Het is een laagdrempelige manier om medewerkers na te laten denken over hun loopbaan.”

Leo Loopbaan

Een mooi initiatief, dacht Floortje toen ze door werkgeversvereniging LWV getipt werd op de Koffiebreak. In het hightech productiebedrijf dat EKK Eagle Simrax is, gaan de ontwikkelingen als digitalisering en robotisering namelijk snel, zegt ze. “We willen graag dat medewerkers meegaan in die veranderingen. En dat ze er bewust voor kiezen om bij ons bedrijf te werken. De Koffiebreak stimuleert mensen om na te denken over wat ze willen en kunnen.”

Zelftests en workshops

Het concept van de Koffiebreak is simpel: 1 of 2 loopbaanadviseurs van Leo komen samen met een barista mét koffiekar naar het bedrijf. Floortje: “Via posters hebben we de Koffiebreak intern aangekondigd. Medewerkers konden zich inschrijven voor een tijdvak. Die waren rond de wisseling van diensten gepland, zodat iedereen er gebruik van kon maken. Bijna alle 60 medewerkers die op die dag werkten, zijn gekomen. In kleine groepjes hebben zij gepraat over het belang van een leven lang ontwikkelen, over loopbaandenken en hoe Leo kan ondersteunen met bijvoorbeeld zelftests, workshops en loopbaangesprekken.”

Toekomst

De medewerkers waren positief over de Koffiebreak, aldus Floortje. “Ik weet van een aantal collega’s dat zij sinds de sessie bewuster over hun toekomst nadenken. Zo gaan 2 productiemedewerkers een hbo-opleiding volgen, omdat ze graag hogerop willen komen in het bedrijf. Daarnaast is het bezoek aan de bijeenkomst voor leidinggevenden een fijne aanleiding om de dialoog met medewerkers aan te gaan over hun loopbaan en toekomst; het helpt hen om medewerkers in beweging te brengen.”

Aanrader

Ook Floortje is positief over de Koffiebreak. “Als follow-up kunnen medewerkers zelftests of workshops volgen via Leo Loopbaan of een individueel gesprek aanvragen met een Leo loopbaancoach. Een leven lang ontwikkelen is een thema binnen elke sector. De Koffiebreak helpt je om het op een professionele en laagdrempelige manier onder de aandacht te brengen.”

Wil je als bedrijf ook een Koffiebreak in huis halen? Of heb je ondersteuning nodig bij de ontwikkeling van je medewerkers? Neem dan contact op met Leo Loopbaan.