Bokslegende Holyfield (58) keert zaterdag terug in de ring

Print
Bokslegende Holyfield (58) keert zaterdag terug in de ring

Evander Holyfield (links) keerde in 2015 al eens terug in de ring voor een boksduel voor het goede doel. Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

De comeback van bokslegende Evander Holyfield is zaterdag dan toch een feit. De voormalige wereldkampioen bij de cruiser- en zwaargewichten, die in oktober 59 wordt, neemt het in Florida op tegen de 44-jarige Braziliaan Vitor Belfort. Dat is een ster uit de vechtsport mixed martial arts. Het betreft een demonstratiewedstrijd.

Belfort vervangt Oscar De La Hoya, voormalig wereldkampioen in zes verschillende categorieën, van de superveder- tot de middengewichten. De La Hoya zou ook na lange tijd terugkeren in de ring, maar moest afzeggen nadat hij in het ziekenhuis werd opgenomen met een coronabesmetting.

Holyfield, die in mei 2011 voor het laatst in de ring stond, verklaarde in augustus op Instagram dat hij al „enkele maanden hard aan het trainen” is.

Mogelijk volgt na het gevecht met Belfort een duel met een andere bokslegende. De 55-jarige Mike Tyson vierde in november vorig jaar zijn comeback tegen Roy Jones junior. Met name in de Verenigde Staten wordt druk gespeculeerd over een nieuw duel tussen de vroegere rivalen.

Ondanks zijn twee zeges tegen Tyson heeft Holyfield nog een oude rekening te vereffenen met Iron Mike. In 1997 beet die bij hem tijdens een wereldtitelgevecht een stuk uit een oor.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee