Ronaldo legde zijn moeder een stadionverbod op

Print
Ronaldo legde zijn moeder een stadionverbod op

Cristiano Ronaldo met zijn moeder. Afbeelding: Hollandse Hoogte / EPA

Cristiano Ronaldo heeft zijn moeder vorig jaar een stadionverbod opgelegd. Dat vertelt de Britse journalist Piers Morgan, een goede bekende van de Portugese voetballer, in de krant Daily Mail.

De maatregel komt voort uit zorg. Dolores Aveiro, 66 jaar inmiddels, zou zo nerveus zijn tijdens duels van haar zoon dat gevreesd wordt voor haar gezondheid.

„Dolores is zo zenuwachtig tijdens grote wedstrijden, dat ze al twee keer onwel is geworden in het stadion. Vorig jaar heeft ze zelfs een paar tanden gebroken”, vertelde Morgan, die een band heeft opgebouwd met de Portugese superster die deze zomer verhuisde van Juventus naar Manchester United. „Ronaldo heeft tegen zijn moeder gezegd: ik heb geen vader meer. Ik wil niet ook mijn moeder verliezen, dus je bezoekt geen grote wedstrijden meer van mij.”

Ronaldo legde zijn moeder een stadionverbod op
Cristiano Ronaldo. Foto: Hollandse Hoogte / AFP

Ronaldo (36) heeft altijd gezegd dat zijn moeder de grondlegger is van zijn successen als voetballer. „Mijn moeder is de basis van wat ik bereikt heb. Omdat ze me altijd gesteund heeft.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu