Boete en stadionverbod voor fans op veld bij interland Oranje, ook voor Amin van 13

 © Hollandse Hoogte / ANP

Amsterdam -

Alle bezoekers aan de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Montenegro die zaterdag in Eindhoven het veld op kwamen, krijgen een stadionverbod. In totaal renden zeker zestien fans het veld op, onder wie de 13-jarige Amin die in de slotfase van het duel erin slaagde om ongehinderd een selfie te maken met Memphis Depay.

redactie

De Amsterdamse jongen deed een dag later trots zijn verhaal op diverse tv-zenders. Zijn ouders kregen dinsdag in een telefonisch gesprek van de KNVB te horen dat hij, net als de andere veldbetreders, in principe vijf jaar lang niet in een stadion mag komen.

Voor degenen voor wie het de eerste overtreding betreft, kan het stadionverbod worden verlaagd naar vijftien maanden (en 45 maanden voorwaardelijk). Ze moeten dan een alternatieve straf aanvaarden.

Iedereen die het veld op kwam, krijgt ook een boete. Die is normaal gesproken 450 euro, maar voor Amin heeft de KNVB zijn leeftijd meegewogen. Voor de jonge selfiemaker bedraagt de boete 100 euro.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal