Jubileumeditie ‘Euregionale poetry slam’ in Royal Theater

 © Borderlines

Heerlen -

Panda, het poëzie- en theatercollectief van Merlijn Huntjens en Nina Willems, komt op vrijdag 17 september met een speciale jubileumeditie van Borderlines, het Euregionale poetry slam, dat dit jaar vijf jaar bestaat.

redactie

Tijdens feestje in het Royal Theater in Heerlen kan het publiek vanaf 20 uur genieten van dichters die elkaar van het podium af proberen te dichten. Tussen de bedrijven door is er muziek van de illustere Zuid-Limburgse band De Schuldjongens en worden korte poëziefilms vertoond op het grote scherm.

De entree is vijf euro en tickets zijn verkrijgbaar via www.borderlines.nl/slams. Vanwege de coronamaatregelen is het aantal plaatsen beperkt.

Borderlines werd in 2017 opgericht door Stichting Panda Collectief met als doel de meertaligheid van de Euregio Maas-Rijn een cultureel podium te geven. De afgelopen vijf jaar sloten diverse partners zich aan, zoals EuregioKultur e.V. uit Leverkusen en Chudoscnik Sunergia VoG uit Eupen en - speciaal voor deze editie - het Dutch Mountain Film Festival.

In 2020 vond vanwege corona geen poetry slam plaats. Wel werd Borderlines Euregion Stories geïnitieerd. Negen schrijvers uit de Euregio Maas-Rijn schreven daarvoor een verhaal of gedicht en droegen dit voor op video in hun eigen stad of omgeving. Daarnaast werden negen interviewportretten van grensbewoners gemaakt. Alle video’s en verhalen zijn te vinden op www.borderlines.nl/stories.