Binnenkort lancering van nieuwe iPhones

Print
Binnenkort lancering van nieuwe iPhones

Afbeelding: Zumapress.com

Apple presenteert op 14 september waarschijnlijk een nieuwe lijn iPhones. De laatste jaren houdt Apple rond september een persevenement waarin het vaak de nieuwste modellen iPhones onthult.

De onderneming, die vorig jaar een nieuw model iPhone met 5G lanceerde, zal dit jaar naar verwachting geen radicale veranderingen doorvoeren. De meeste marktkenners wijzen op kleine technische updates van de processor en het camerasysteem van de telefoon.

De nieuwe lijn van smartphones zal naar verwachting de portretmodusfunctie uitbreiden naar video. Daarmee kan de camera een scherptediepte-effect creëren door bijvoorbeeld gezichten op de voorgrond scherp te stellen en de achtergrond te vervagen. Ook zal de opnamekwaliteit van video’s beter zijn.

De lancering medio september resulteert doorgaans in een verkoophausse in de laatste week van Apple’s fiscale vierde kwartaal. Miljoenen fanatieke shoppers willen zo snel mogelijk de nieuw uitgebrachte iPhones in bezit hebben.

Corona

Vorig jaar werd het evenement met een maand uitgesteld vanwege de coronapandemie. Daardoor werden de iPhone-verkopen in het openingsweekend niet meegenomen in de resultaten van het vierde kwartaal. Normaal gesproken worden honderden journalisten uitgenodigd op de campus in Cupertino in Californië. Sinds vorig jaar is het bedrijf vanwege de pandemie overgestapt op virtuele evenementen.

Het evenement helpt analisten op Wall Street ook bij het opstellen van hun verkoopprognoses voor de feestdagen, doorgaans het belangrijkste verkoopkwartaal voor Apple.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee