Dier van de week: kwieke senior Ugly zoekt een baasje met veel tijd om te wandelen

Print
Dier van de week: kwieke senior Ugly zoekt een baasje met veel tijd om te wandelen

Ugly. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Zuid-Limburg / Heerlen / Hoensbroek / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Schimmert / Hulsberg -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen er één in het zonnetje. Deze week is dat kwieke senior Ugly. „Nee, die naam wij hem niet gegeven”, lacht Saskia.

Wie is Ugly en wat doet hij in het asiel?

„Ugly is een vrolijke, vriendelijke Engelse Staffordshire terriër van bijna 11 jaar. Hij is naar de opvang gebracht omdat zijn baasjes niet meer voor hem konden zorgen.”

Hoe is zijn karakter?

„Hij is altijd blij en vrolijk als hij iemand ziet. Hij gaat heel graag mee wandelen en loopt netjes aan de lijn. Bij zijn vorige eigenaar leefde Ugly samen met een teefje en daar kon hij het wel goed mee vinden. Naar onbekende honden kan hij uitvallen. Ugly kent een aantal commando’s zoals ‘zit’, ‘poot’ en ‘kusje’ en waakt hij als de bel gaat of als er iemand aan de deur is. Als hij eenmaal goed gewend is en het alleen-zijn langzaam is opgebouwd kan hij wel een paar uurtjes alleen zijn.”

Wie is zijn ideale baasje?

„We zijn voor Ugly op zoek naar een baasje met genoeg tijd. Iemand die het leuk vindt om met Ugly te wandelen en zijn iets hogere leeftijd geen probleem vindt. We plaatsen hem niet in een gezin met jonge kinderen en niet bij mensen met een andere reu. Met een teefje kunnen we tijdens een kennismaking zien of dit een match kan zijn.”

Heb je interesse? Stuur dan een mail naar limburg@dierenbescherming.nl en vertel in die mail meer over je woon-werk en gezinssituatie. De Dierenbescherming neemt dan contact op voor het maken van een afspraak.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen