Dier van de week: drie maanden oude Snoes is een bijzondere verschijning

Print
Dier van de week: drie maanden oude Snoes is een bijzondere verschijning

Snoes. Afbeelding: Foto Dierenasiel De Beestenboel

Weert / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Snoes aan de beurt, een jonge poes van ongeveer drie maanden.

Hoe is Snoes in het asiel terechtgekomen?

„Vanaf het voorjaar tot het begin van de herfst worden de ongesteriliseerde poezen krols en worden er dus overal kittens geboren. Sommige moederpoezen hebben niet het geluk dat ze een veilig kraambed kunnen vinden, waardoor moeder het zwaar krijgt en de kittens soms ook in de problemen raken. Zo is Snoes ook alleen aangetroffen op een moment dat ze dringend hulp nodig had.”

Kun je al wat over haar vertellen?

„Met haar zacht rode en blauw grijze vlekken is ze een bijzondere verschijning. Doordat ze buiten is geboren en in het begin van haar leventje niet in contact is geweest met mensen, vindt ze het contact met vreemde mensen nog steeds een beetje spannend. Als ze eenmaal door heeft dat er alleen maar goede bedoelingen zijn, ontspant ze en begint ze te genieten van de aandacht.”

Waar zou Snoes zich goed thuis voelen?

„Voor haar zou het fijn zijn als ze in een rustige, huiselijke omgeving zou kunnen wennen. Als er een andere kat aanwezig is zou dat geen probleem hoeven zijn, zeker als het goed klikt en ze hier steun van ondervindt.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen