Organisatie Amstel Gold Race helpt de horeca in Valkenburg

Organisatie Amstel Gold Race helpt de horeca in Valkenburg

Leo van Vliet.  Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Met een veiling en de verkoop van een speciaal glas willen de organisatoren van de Amstel Gold Race de Valkenburgse horeca hulp bieden.

Veel ondernemers raakten in de problemen door de watersnood in de Zuid-Limburgse standplaats van de wielerkoers, die komend weekeinde de editie voor toerfietsers kent.

„Ik heb ontzettend meegeleefd met iedereen die getroffen is door de watersnood. Ik loop hier al heel wat jaren rond en ken persoonlijk veel mensen die een zware periode achter de rug hebben, onder wie ook veel van de vrijwilligers die altijd voor ons klaar staan”, zegt koersdirecteur Leo van Vliet.

Shirts

Om geld in te zamelen zijn verschillende items beschikbaar gesteld voor een onlineveiling. Daaronder bevinden zich gesigneerde shirts van de winnaars van de afgelopen Amstel Gold Race: Wout van Aert en Marianne Vos. Ook wordt onder meer een plaats in de auto van Van Vliet tijdens de Gold Race van 2022 aangeboden.

Daarnaast heeft het biermerk een speciaal ‘Amstel-vaasje’ met opdruk ontwikkeld dat te koop is via de website en bij de toereditie. Ook de opbrengst daarvan gaat volledige naar de Valkenburgse horeca.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen