A2-tunnel in Maastricht tijdelijk volledig dicht na autobrand

Print

De A2-tunnel in Maastricht is woensdagmiddag vanwege een autobrand in beide richtingen gedurende een uur afgesloten geweest voor het verkeer.

De tunnelbuizen van de A2 werden omstreeks kwart over vier weer geopend. Alleen de rechterzijde van de N2 bleef afgesloten totdat de inspectie van de tunnelbuis was afgerond.

Automobilisten werden na de autobrand uit alle tunnelbuizen gedirigeerd. De brandweer kon het vuur in de auto snel blussen, maar uit veiligheidsoverwegingen werden er geen auto’s in de A2-tunnel toegelaten, zo gaf de woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg aan. Verkeersdeelnemers kregen het advies om de Koning Willem Alexandertunnel vanaf noordelijke én zuidelijke richting ruim te mijden.

De auto vloog rond kwart voor drie door nog onbekende reden in de tunnel in brand.

Voor de A2-tunnel ontstond tussen Oost-Maarland en de afslag Maastricht-centrum een file van langzaamrijdend en stilstaand verkeer. Ook in de andere richting was tussen Meerssen en Kruisdonk sprake van een file.

Verkeer uit noordelijke richting werd aangeraden om vanaf knooppunt Kerensheide de route naar Luik te vervolgen over de snelwegen E313 en E314.

Kijk hier voor de actuele verkeersinformatie in Limburg

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen