Voetballegende Pelé herstelt goed na operatie

Print
Voetballegende Pelé herstelt goed na operatie

Pelé. Afbeelding: EPA

Voetballegende Pelé herstelt goed na de ingreep die hij afgelopen weekend heeft ondergaan. Dat meldt de 80-jarige Braziliaan op sociale media. Hij heeft een operatie ondergaan om een vermoedelijke tumor in de dikke darm te verwijderen.

Drievoudig wereldkampioen (1958, 1962 en 1970) Pelé werd zes dagen geleden opgenomen in een ziekenhuis in São Paulo. De oud-speler van Santos en New York Cosmos sukkelt al jaren met zijn gezondheid. Hij onderging verschillende operaties aan zijn heup. Pelé had ook problemen met zijn wervelkolom en knie. Enkele jaren geleden werd bij hem een niersteen verwijderd.

De tumor werd gevonden tijdens een routineonderzoek naar hart- en bloedvaten en laboratoriumonderzoek van de afgenomen monsters, zo meldde het ziekenhuis. „Gelukkig ben ik eraan gewend om grote overwinningen met jullie te vieren. Ik ga deze wedstrijd tegemoet met een glimlach op zijn gezicht en heel veel optimisme”, meldde Pelé eerder al.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu