Ellen van Dijk pakt EK-zilver bij tijdrijden, titel voor Reusser

Ellen van Dijk in actie tijdens het NK tijdrijden. © ANP

Trente -

Wielrenster Ellen van Dijk is op de EK in Trente tweede geworden op de tijdrit. De Europese titel ging naar de Zwitserse Marlen Reusser (27.12,95), die ruim 19 seconden sneller was dan de Nederlandse. Het brons was voor de Duitse Lisa Brennauer, die ruim een minuut moest toegeven op de winnares.

Redactie

De 29-jarige Reusser is de opvolgster van Anna van der Breggen, die er niet bij was in de tijdrit in Trente. Ook Annemiek van Vleuten ontbrak bij het tijdrijden in Italië. Riejanne Markus werd vijfde, op 1.43,18 van Reusser.

Supergoede benen

„Ik hou van dit parcours, dat wist ik al van tevoren. En ik heb supergoede benen de laatste tijd”, zei Reusser, die vorig jaar derde werd en onlangs op de Olympische Spelen zilver pakte op de individuele tijdrit. „Het was alleen nog een kwestie van zo hard mogelijk rijden van begin tot eind en dat heb ik gedaan. Ik ben hier heel blij mee.”

Vorig jaar moest Van Dijk (34) ook al genoegen nemen met het zilver. Van 2016 tot en 2019 veroverde ze vier keer op een rij de Europese titel tijdrijden. Twee weken geleden werd Van Dijk ook door Reusser afgetroefd in de tijdrit van de Ladies Tour.

Mannen

De rensters moesten een parcours van 22,4 kilometer afleggen. Later op donderdag komen de mannen in actie. De EK wielrennen in Trente duren tot en met zondag. Zaterdag staat de wegwedstrijd voor de vrouwen op het programma en ook daar doet Reusser aan mee.