Küng verrast Ganna op EK tijdrijden

Print
Küng verrast Ganna op EK tijdrijden

Stefan Küng. Afbeelding: AFP

De Zwitserse wielrenner Stefan Küng heeft in het Italiaanse Trente de Europese titel veroverd op de individuele tijdrit.

De titelverdediger, als laatste gestart, was na 22,4 kilometer 7 seconden sneller dan Filippo Ganna, de regerend wereldkampioen uit Italië. Het brons was voor de Belg Remco Evenepoel, de Europees kampioen van 2019.

Ganna was halverwege nog de snelste, met daar nog Evenepoel als naaste belager op 1 seconde. Küng gaf op het tussenpunt 3 tellen toe.

Ronde van Groot-Brittannië

Er werd donderdag overigens nog meer gefietst. De Brit Ethan Hayter pakte de leiderstrui in de Ronde van Groot-Brittannië weer over van de Belg Wout van Aert. Hayter, die rijdt bij Ineos-Grenadiers, won de vijfde etappe van Alderley Park naar Warrington in de massasprint.

Belgisch kampioen Van Aert kon zich niet mengen in de sprint, omdat hij werd gehinderd door een valpartij voor hem. Hij moest zijn koppositie in het algemeen klassement afstaan aan Hayter, die dankzij bonificatieseconden 8 tellen voorsprong heeft.

De Italiaan Giacomo Nizzolo passeerde de meet als tweede voor de Brit Daniel McLay. Er was geen Nederlandse renner voorin te vinden.