Pieter van Vollenhoven luidt Open Monumentendag in met K3

Meester Pieter van Vollenhoven opent samen met de Vlaamse volksvertegenwoordiger Manuela Van Werde de 35e Open Monumentendag .  

Meester Pieter van Vollenhoven opent samen met de Vlaamse volksvertegenwoordiger Manuela Van Werde de 35e Open Monumentendag .  © Jeroen Kuit

Weert
Sara Wiersma

De 35e editie van de Open Monumentendag is donderdag door Pieter van Vollenhoven in de Sint Martinuskerk in Weert geopend.

Voor Van Vollenhoven is deze jubileumeditie extra bijzonder. „Van de 35 edities heb ik er nu 20 geopend,” vertelt hij in zijn speech. Na zijn toespraak onthult hij de naam van het openingslied dat via een online enquête gekozen is. De kerktoren luidde vervolgens met alle kleuren van de regenboog van K3 het begin van het evenement in. Hierbij kon zelfs Van Vollenhoven het niet laten om eventjes mee te zingen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee