VIDEO | Straten afgezet en woningen ontruimd in Venlo: mogelijk explosief in auto

Print

Meerdere straten afgezet Venlo: mogelijk explosief in auto. Video: Track’88

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De politie heeft vrijdagochtend een deel van de Gebroeders Wienerstraat en de Klagenfurtlaan in Venlo afgezet omdat er mogelijk een explosief is gevonden in een auto. Een aantal woningen in de directe omgeving is voor alle zekerheid ontruimd.

In Duitsland vond in de nacht van donderdag op vrijdag een plofkraak plaats in Lünen-Süd, iets buiten Dortmund. Er werd een geldautomaat opgeblazen. Omwonenden hoorden een harde knal en hebben drie personen op de vlucht zien slaan.

Achtervolging

Na een achtervolging richting de Nederlandse grens is een auto met vermoedelijk explosieven achtergelaten in Venlo. De politie heeft een verdachte aangehouden, een man van 31 uit Amsterdam. Twee anderen zijn nog spoorloos.

De politie en brandweer zijn ter plaatse. Het Team Explosievenverkenning doet onderzoek. In de auto zijn spullen gezien die worden gebruikt bij plofkraken. De auto, een blauwe VW Golf, zou met behulp van gps zijn gevonden.

Ontruiming

Een deel van een nabijgelegen flatgebouw en enkele huizen zijn ontruimd. Het gaat om 65 mensen, die tijdelijk elders moeten wachten op het sein veilig. De meesten worden opgevangen bij een tuincentrum in de buurt.

Nog een plofkraak

Er was in de nacht van donderdag op vrijdag nog een andere plofkraak in het Duitse grensgebied, in Neersen. Dat ligt zo’n 25 kilometer van Venlo. Het is niet duidelijk of dezelfde daders daarvoor verantwoordelijk zijn.

VIDEO | Straten afgezet en woningen ontruimd in Venlo: mogelijk explosief in auto
Het zou gaan om de blauwe auto Foto: Le Giesen
VIDEO | Straten afgezet en woningen ontruimd in Venlo: mogelijk explosief in auto
Foto: Track’88

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen