Buitenverlichting verhoogt de sfeer en de veiligheid

Print
Buitenverlichting verhoogt de sfeer en de veiligheid

Afbeelding: Nostalux

We zijn allemaal wel eens laat op de avond, in het donker, thuisgekomen en tot de conclusie gekomen dat een buitenlamp een goede oplossing zou zijn. Een buitenlamp bij de voordeur maakt het met de sleutel openen van de voordeur immers een stuk gemakkelijker. Maar buitenverlichting is meer dan alleen maar handig.

Mooie buitenverlichting verhoogt de sfeer

Buitenverlichting verhoogt de sfeer en de veiligheid
Foto: Nostalux

Op strategische plekken geplaatste lampen kunnen heel veel sfeer brengen in je tuin. Zet een mooie lamp bij je terras of plaats een serie lampen langs het tuinpad of de oprit. Ook mooie verlichting onder je overkapping of in de veranda is een goed idee. Doordat je er fijn licht hebt, zul je meer gebruik maken van deze plekken bij je huis. Buitenlampen zijn dus veel meer dan alleen functioneel.

Kies voor lampen die passen in de sfeer van je tuin. Ga voor strak en zwart voor een moderne tuin of juist voor romantisch voor een meer klassieke tuin. Je kunt ook de combinatie sfeervol en functioneel maken. Bijvoorbeeld door bij je voordeur een mooie buitenlamp te plaatsen die werkt op een bewegingssensor.

Buitenverlichting zorgt voor meer veiligheid

Ongenode gasten wagen zich liever niet in een goed verlichte omgeving. De kans dat jouw mooie buitenlampen preventief werken tegen inbraak is dan ook significant. Je kunt met goed geplaatste buitenverlichting de kans op een inbraak flink terugbrengen. Bevestig een felle lamp met bewegingssensor aan de garage en voorkom zo dat er mensen met kwade bedoelingen je erf op komen.

Het is bij het plaatsen van een lamp met bewegingssensor wel belangrijk dat je deze goed afstelt: je wilt niet dat de lamp fel gaat branden bij iedere kat of egel die door je tuin loopt!

Goed om te weten: we hebben het hier over energiezuinige LED-verlichting. Deze verlichting kun je gerust de hele nacht laten branden zonder dat de energierekening te veel oploopt.

Waar koop je mooie buitenlampen?

Je hoeft voor de aanschaf van mooie buitenlampen de deur niet uit. Je kunt deze online kopen, bijvoorbeeld bij Nostalux. Het kan echter lastig zijn om te bepalen welke lampen je waar wilt hebben en welke lichtsterkte het best past. Hiervoor heeft Nostalux twee verschillende oplossingen.

  1. Ga online in overleg
    Kom je er niet helemaal uit of heb je advies nodig voor het plaatsen van een of twee lampen? Dan kun je foto’s van de huidige situatie mailen (info@nostalux.nl) en vragen om advies.
  2. Vraag om advies aan huis
    Wil je een compleet verlichtingsplan laten maken voor je huis en tuin? Dan kun je het best vragen om advies aan huis. De vakkundige medewerkers van Nostalux komen dan, gratis, bij je thuis om met jou samen de mogelijkheden door te nemen.