EOD maakt explosieven in auto Venlo onklaar, situatie onder controle

Print

Politie doet oproep aan getuigen. Video: Track’88

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De situatie rondom de auto met explosieven op de Gebroeders Wienerstraat in Venlo is onder controle. Het voertuig is door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) veiliggesteld. De geëvacueerden mogen terugkeren naar hun woningen.

De buurt werd vrijdagochtend door de politie ontruimd nadat er een auto werd aangetroffen waarin zich mogelijk explosieven zouden bevinden. De Volkwagen Golf werd na een plofkraak in het Duitse Lünen-Süd, in de Venlose buurt achtergelaten. De politie wist het voertuig op te sporen door middel van een GPS-signaal.

Uit voorzorg werden 65 mensen in de directe omgeving geëvacueerd. De Klagenfurtlaan en de Gebroeders Wienersstraat waren afgezet. Een deel van hen verbleef tijdelijk in tuincentrum Leurs.

Lees ook: Straten afgezet en woningen ontruimd in Venlo: mogelijk explosief in auto

EOD maakt explosieven in auto Venlo onklaar, situatie onder controle
De EOD was vrijdagochtend ter plaatse om de explosieven onschadelijk te maken Foto: Lé Giesen

Ontsteking

De EOD heeft de explosieven in het voertuig onklaar gemaakt, door het ontstekingsmechanisme te scheiden van het explosieve materiaal, meldt de politie. Daarmee is de omgeving nu veilig verklaard.

Het onderzoek te plaatse is inmiddels afgerond. De straten zijn daardoor weer toegankelijk. De auto wordt afgesleept, en op een andere locatie nader onderzocht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee