Zieke wielrenner Terpstra mist wegwedstrijd EK

Print
Zieke wielrenner Terpstra mist wegwedstrijd EK

Niki Terpstra na het WK van 2017. Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Niki Terpstra heeft zich afgemeld voor de wegwedstrijd bij de EK wielrennen, zondag in Italië. De 37-jarige routinier is volgens een woordvoerder van de Nederlandse bond KNWU ziek. Julius van den Berg vervangt hem in de ploeg van bondscoach Koos Moerenhout.

Van den Berg (24) deed donderdag in Noord-Italië al mee aan de tijdrit. Hij eindigde daarin als 24ste, ruim twee minuten achter de Zwitserse winnaar Stefan Küng. Jos van Emden zette de elfde tijd neer.

De Nederlandse ploeg in de wegwedstrijd over bijna 180 kilometer bestaat verder uit Bauke Mollema, Jan Maas, Ide Schelling, Sebastian Langeveld, Koen Bouwman, Nick van der Lijke en Timo Roosen. De mannen starten zondag om 12.45 uur.

Om uiteenlopende redenen kan Moerenhout in Italië ook niet beschikken over Mathieu van der Poel, Dylan van Baarle en Tom Dumoulin.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee