Max Verstappen start in sprintrace vanaf derde plek; Bottas verrassend snelste

Print
Max Verstappen start in sprintrace vanaf derde plek; Bottas verrassend snelste

Max Verstappen. Afbeelding: EPA

Niet Lewis Hamilton, maar Valtteri Bottas start zaterdag vanaf pole-position in de sprintrace. De Fin was een fractie sneller dan teamgenoot Lewis Hamilton. Max Verstappen reed, min of meer zoals verwacht, naar de derde tijd.

Een meevaller voor Verstappen is dat Valtteri Bottas zondag achteraan moet starten. Dat is het gevolg van een motorwissel die Mercedes voor de kwalificatie doorvoerde. De klassering die Bottas in de sprintrace behaalt, speelt daarbij geen enkele rol.

In het eerste deel van de kwalificatie had Verstappen drie pogingen nodig om een acceptabele tijd te rijden. Door een stuurfoutje en druk verkeer ging het twee keer mis, maar uiteindelijk slaagde hij soepeltjes in zijn derde poging. In de tweede sessie moest kwam het op de laatste seconden aan, met een hilarische opstopping in de pitstraat als begin. Uiteindelijk kwam alles op zijn pootjes terecht, met Hamilton voor Bottas, Norris en Verstappen.

In de slotsessie kwam het zoals gebruikelijk ook weer op de laatste minuten aan. Daarbij verraste Bottas zijn teammaat met de snelste tijd. Verstappen werd op gepaste afstand (0.4 seconde) derde.