Veldeke Oeuvre Priés voor Ton Engels: ‘Artiest van de buitencategorie’

Print
Veldeke Oeuvre Priés voor Ton Engels: ‘Artiest van de buitencategorie’

Ton Engels Afbeelding: Archief De Limburg

Panningen / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Sittard -

Singer-songwriter Ton Engels heeft zaterdag de Veldeke Oeuvre Priés van dialectvereniging Veldeke in ontvangst mogen nemen.

Engels schrijft en zingt al bijna dertig jaar in het dialect. Hij kreeg het beeldje en de bijbehorende oorkonde zaterdag uit handen van Henk Buskes, de voorzitter van Veldeke Venlo. Op de oorkonde worden onder andere zijn (dialect)teksten en gitaarspel geroemd.

Buitencategorie

‘De poëtische kracht van zijn liedjes, samen met zijn geweldige gitaarspel maken Ton een artiest van de buitencategorie’, staat erop te lezen. Normaal gesproken zou Engels naar aanleiding van de prijs ook hebben opgetreden tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed in Venlo, maar dat dialectfestival gaat vanwege corona niet door. „Mogelijk dat we dat op een later tijdstip nog eens kunnen inhalen”, laat Buskes weten.

Ton Engels is na Arno Adams de tweede artiest die naast de Pries väör ’t Limburgs leed (nu Jo Erenspries) ook de oeuvrepries ontvangt.

Lees ook: Arno Adams, koning van de Limburgse blues, had oeuvreprijs niet verwacht

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen