Ophef over Majoor Bosshardtprijs voor Marga Bult

Marga Bult neemt de Majoor Bosshardt Prijs 2021 in ontvangst tijdens het Kunst en Theatergala van het Leger des Heils in Studio 21.  

Marga Bult neemt de Majoor Bosshardt Prijs 2021 in ontvangst tijdens het Kunst en Theatergala van het Leger des Heils in Studio 21.  © ANP

Op sociale media is flink wat ophef over het feit dat Marga Bult de Majoor Bosshardtprijs heeft gekregen. De zangeres kreeg de prijs door haar oude baan als verpleegkundige weer op te pakken tijdens de coronacrisis, maar volgens veel Twitteraars is dit onterecht.

Bron: ANP

Volgens verschillende Twitteraars verspreidt Bult „desinformatie” en „complottheorieën” over het coronavirus, iets wat niet bij de prijs zou passen. Bult heeft zich regelmatig kritisch uitgelaten over het corona- en vaccinatiebeleid. Ook heeft de zangeres zich niet laten vaccineren.

Bult is niet blij met de kritiek die ze over zich heen krijgt na het ontvangen van de prijs. „Het Leger des Heils draagt deze op aan al het zorgpersoneel in NL, kom je thuis en ziet deze vreselijke, hatelijke reacties van mensen”, schrijft ze op Twitter. „Waarom doen mensen dit? Zo #respectloos.”

Volgens de jury, die unaniem besloot om de prijs aan Bult toe te kennen, vertegenwoordigt de zangeres met haar werkzaamheden symbolisch alle vrijwilligers die zich hebben ingezet tijdens de coronacrisis. Bult werkte na een oproep in een zorghotel voor coronapatiënten in Noord-Brabant.

De Majoor Bosshardtprijs is in het leven geroepen om het werk van majoor (eigenlijk luitenant-kolonel) Alida Bosshardt te herdenken en wordt sinds 2006 jaarlijks uitgereikt. Ze was officier bij het Leger des Heils en was eind vorige eeuw het gezicht van de liefdadigheidsinstelling.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee