Maastricht krijgt dinsdag nog eens 24 Struikelsteentjes ter nagedachtenis aan vermoorde stadsgenoten

De gedenkstenen zijn een initatief van de Duitse kunstenaar Günter Demnig. Regelmatig legt hij ze zelf.  © Johannes Timmermans

Maastricht -

Op dertien plekken in Maastricht worden dinsdag in totaal 24 Struikelsteentjes gelegd.

Jeroen Geerts

De steentjes komen voor de voormalige woning van in de Tweede Wereldoorlog vermoorde Joden, minderheden en verzetsstrijders. Er komen gedenktekens voor de familie Gruner aan de Jekerweg, de familie Brezener aan de Akersteenweg, de familie Krauzmann aan de Frankenstraat, het gezin Walthausen aan het Bassin, familie Holländer aan de Koning Clovisstraat, Ida Körner aan de Lange Kanaaldijk, Benoit Simonis aan de Sint Pieterstraat, Gustaaf Wijngaard aan het Oranjeplein, Jacques Dreesde aan de Frankenstraat, Pierre Dresen aan de Koning Clovisstraat, Alphonse Dresen aan de Tischbeinstraat, Dirk Hage aan de Bilserbaan en Sjeng Slangen aan de Populierweg.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal