O-21 teams: VVV overklast Fortuna Sittard: 6-1

Print
O-21 teams: VVV overklast Fortuna Sittard: 6-1
Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht -

De tweede speelronde voor de O-21 teams leverde de eerste winst op voor VVV in de derby tegen Fortuna Sittard: 6-1.

MVV verloor voor de tweede keer op rij van de beloften van een amateurclub, Excelsior Maassluis nam de punten mee naar huis: 0-1. Roda JC speelde op eigen veld 1-1 gelijk tegen FC Emmen.

VVV won de Limburgse derby overtuigend van Fortuna Sittard door een half dozijn doelpunten te scoren. De Venlonaren kenden een sterke start en kwamen halverwege op een 2-0 voorsprong, door doelpunten van Luuk Vosselman en Jonas Theuerzeit. Vlak na de pauze leek de wedstrijd even te kantelen, toen Fortuna Sittard door Bas Breukers de aansluitingstreffer scoorde (2-1). Maar het was opnieuw VVV dat domineerde en uitliep naar een ruime 6-1 overwinning door twee doelpunten van Lennart Mehler, Javier Valerio en Jonas Theuerzeit.

MVV

Al na twee minuten kwam MVV op een 0-1 achterstand tegen de beloften van Excelsior Maassluis. MVV creëerde in het restant van de eerste helft meerdere kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Ook in de tweede helft was MVV de bovenliggende ploeg, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit.

Roda JC

Roda JC kwam op eigen veld tegen FC Emmen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. In de eerste helft kwamen de bezoekers tien minuten voor de pauze op 0-1 voorsprong. In de tweede helft kreeg Roda JC in de omschakeling een aantal goede mogelijkheden. Dit resulteerde in de gelijkmaker voor Roda JC door de van NAC afkomstige Dailon Rocha Livramento. In een open slotfase waren er voor beide ploegen nog kansen op de winnende treffer, maar deze bleef uit.