Fortuna Sittard heeft Sambou na brexit-perikelen weer terug

Print
Fortuna Sittard heeft Sambou na brexit-perikelen weer terug

Bassala Sambou. Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Fortuna Sittard kan weer beschikken over de Engelse aanvaller Bassala Sambou, die vanwege brexit-perikelen de afgelopen weken niet speelgerechtigd was.

Sambou (23) moest een proces bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) doorlopen, omdat hij vorig seizoen op huurbasis speelde voor de Deense club Randers FC.

Sambou keerde deze zomer terug in Sittard en maakte in de voorbereiding een sterke indruk, maar miste de eerste wedstrijden van het seizoen omdat hij niet speelgerechtigd was. De Engelsman moest opnieuw de noodzakelijke tewerkstelling- en verblijfsvergunningen verkrijgen, omdat hij ten tijde van de officiële brexit niet in Nederland woonde. De uitzonderingsregels uit het zogeheten terugtrekkingsakkoord golden daarom niet voor hem.

Lees ook: Coronagevallen bij Fortuna, race tegen de klok voor Sambou

Fortuna Sittard moest opnieuw de vergunningen regelen. Vrijdag werd het IND-proces afgerond, waardoor Sambou terug is in de selectie van trainer Sjors Ultee.