Groene Ster wint in slotminuut in Noord-Holland

Print
Groene Ster wint in slotminuut in Noord-Holland
Heerlen / Hoensbroek -

Vorige week zorgde een knal van Amin Elaljiin de slotminuut voor de 3-3 gelijkmaker tegen Gemert. Nu was de slotminuut wéér cruciaal voor Groene Ster in het uitduel tegen ADO’20.

Puntspeler Safouane Ahidar was het goudhaantje door de winnende 2-3 binnen te schieten in de laatste minuut van de officiële speeltijd. Het maakt de terugreis heel aangenaam voor het gezelschap uit Heerlerheide dat al om kwart over negen was vertrokken voor de verre uitwedstrijd naar Heemskerk.

Daar aangekomen kwam de ploeg van Maurice Verbunt – net als vorige week tegen Gemert- al na vier minuten op achterstand. Een schuiver van Raymond de Waard verdween onder doelman Mark Voss door in het doel: 1-0.

Knappe actie

Net als tegen Gemert kwam al snel de gelijkmaker na een knappe individuele actie van Amin Elalji: 1-1. Chefrino Eind had de tweede Limburgse treffer op de voet maar Luc Schuffelen voorkwam dat met een uiterste krachtsinspanning.

De treffer viel aan de andere kant door een treffer van Marvin Boom die een vrije trap van Daan Boerlage inkopte: 2-1. Na de rust kwam Groene Ster langszij via een rollertje van Joris de Kleijn: 2-2. Vervolgens probeerde ADO met lange ballen de overwinning te forceren.

De gastendefensie stond echter als een huis en bleef vrij eenvoudig overeind. In de slotfase leverde een counter waarbij de bal via Bo Breukers en Yoëll Henssen bij Safouane Ahidar belandde nog de volle buit op voor Groene Ster : 2-3.