Mountainbiker Vader voor de derde keer op rij nationaal kampioen

Print
Mountainbiker Vader voor de derde keer op rij nationaal kampioen

Milan Vader Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Milan Vader heeft zich zondag in Sittard voor de derde maal op rij tot nationaal kampioen mountainbike gekroond. Op Watersley was de lokale favoriet veel beter dan de concurrentie.

Vader, woonachtig op Watersley, nam al in de eerste ronde afstand van de rest, waar zijn grootste concurrent Mathieu van der Poel ontbrak in Zuid-Limburg. In het vervolg breidde hij zijn voorsprong van zo’ twintig seconden iedere ronde een beetje meer uit.

De geboren Zeeuw kon in de slotfase wat gas terug nemen, want maandag vertrekt Vader alweer voor een wereldbekerwedstrijd naar de Verenigde Staten. De derde nationale titel kwam echter nooit in gevaar voor de nummer tien uit de olympische wedstrijd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu