BAL vreest ernstige blessure Andrew Eudy

Andrew Eudy. © Tessa van Gameren

Basketbal Academie Limburg (BAL) zag zondag in het verloren oefenduel tegen het Luxemburgse Sparta Bertrange (68-77) Andrew Eudy met een op het oog zware knieblessure uitvallen.

De Amerikaan overstrekte bij een onschuldige actie, nota bene op zijn 25ste verjaardag, zijn rechterknie terwijl er geen tegenspeler bij in de buurt was.

Daarmee krijgt de Weerter bekerwinnaar, een week voordat het nieuwe seizoen van start gaat met het duel om de supercup tegen kampioen ZZ Leiden, een zware tegenvaller te verwerken. Eudy is een van de belangrijkste krachten bij BAL dat in een moeizaam voorseizoen al meer tegenslag kende.

Sander Hollanders keerde pas zondag in het treffen tegen de Luxemburgers, dat in zijn geboorteplaats Kerkrade werd gespeeld, terug van een achillespeesblessure. Stijn Hintzbergen en Joost Bijl ontbraken met eveneens knieproblemen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal