Heerlenaar roept Thierry Baudet ter verantwoording over gebruik ‘homo’ als scheldwoord

Print
Heerlenaar roept Thierry Baudet ter verantwoording over gebruik ‘homo’ als scheldwoord

Heerlenaar Henk Offermans bij de FvD-microfoon. Afbeelding: Twitter

Heerlen / Hoensbroek -

Tijdens zijn bezoek aan Heerlen kreeg Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet zondagmiddag een kritische stadsbewoner voor de microfoon.

Heerlenaar Henk Offermans vroeg of Baudet al zijn excuses had aangeboden aan politiek journalist Joost Vullings. Die werd onlangs door Baudet voor homo uitgemaakt omdat hij hem vanwege de coronatregels geen hand wilde geven.

‘Valse nicht’

Maar Baudet wilde van geen excuses weten, bleek zondagmiddag op het Burgemeester Van Grunsvenplein al snel. Zijn antwoord op de vraag van Offermans: „Achteraf, toen ik zag hoe hij (Vullings) erop reageerde, had ik hem eigenlijk valse nicht moeten noemen.” Waarna de FvD-voorman in lachen uitbarstte.

‘Echte homo’

Baudets reactie leidde zichtbaar tot verbijstering bij Offermans: „Ik vind dit niet plezant. Hier staat een echte homo voor u, en homo is geen scheldwoord”, sprak hij. Een filmpje van de gebeurtenis werd gedeeld op Twitter.

Baudet was zondag met zijn ‘Vrijheidskaravaan’ niet alleen in Heerlen maar daarna ook in Maastricht.

Ook belangenorganisatie COC vroeg vorige week al om excuses van Baudet.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu