Medvedev voorkomt op US Open 21e grandslamtitel Djokovic

Print
Medvedev voorkomt op US Open 21e grandslamtitel Djokovic

Daniil Medvedev. Afbeelding: EPA

Daniil Medvedev heeft Novak Djokovic op de US Open van zijn 21e grandslamtitel afgehouden. De Russische nummer 2 versloeg de favoriet in de finale met 6-4 6-4 6-4 en won voor het eerst in zijn loopbaan een grandslamtoernooi.

Djokovic (34), die dit jaar nog ongeslagen was op de vier grand slams, zou bij een eindzege in New York zijn rivalen Rafael Nadal en Roger Federer zijn gepasseerd. Alle drie de tennissers blijven nu op 20 grandslamtitels staan.

Derde keer

De 25-jarige Medvedev stond voor de derde keer in een finale op een grand slam. Twee jaar geleden verloor hij op de US Open in de eindstrijd van Rafael Nadal, begin dit jaar bleek Djokovic nog veel te sterk in de finale van de Australian Open.

In het hele toernooi verloor Medvedev slechts één set. Alleen de Nederlander Botic van de Zandschulp wist in de kwartfinales een set van hem te winnen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee