Meerdaagse evenementen en festival mogen weer onder voorwaarden

Print
Meerdaagse evenementen en festival mogen weer onder voorwaarden

Stereo Sunday begin juli 2021. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Meerdaagse evenementen en festivals worden onder voorwaarden weer mogelijk, melden ingewijden.

Hoe die voorwaarden er precies uit zullen zien, wordt nog nader uitgewerkt. Daarvoor wordt ook gebruikgemaakt van de bevindingen uit de Fieldlabs, waarin eerder met evenementen is geëxperimenteerd.

Gedacht wordt aan een maximaal aantal bezoekers, waarschijnlijk op basis van een percentage van de normale capaciteit. Ook wordt gekeken hoe gewerkt kan worden met toegangsbewijzen en coronatesten. Daarvoor kan de app CoronaCheck gebruikt worden, maar misschien kunnen organisatoren ook hun eigen testcapaciteit organiseren, is het idee.

Uitgelekt

Zondag is in het Catshuis overlegd over versoepelingen van de coronamaatregelen. Daarna lekte onder meer uit dat de anderhalvemeterregel vanaf 25 september vervalt. In plaats daarvan moeten mensen op meer plekken bewijs overleggen dat ze gevaccineerd, negatief getest of hersteld zijn.

Lees ook: ‘Anderhalve meter verdwijnt per 25 september, vanaf dan toegangsbewijs nodig voor horeca en drukke plekken’

Cultuurminister Ingrid van Engelshoven zei in het NPO-programma Goedemorgen Nederland dat er voor de cultuursector goed nieuws aan stond te komen dat nog niet is uitgelekt. Details deelde ze niet, omdat daar dinsdag pas formeel een besluit over wordt genomen. Dat wordt diezelfde dag in de avond toegelicht in een persconferentie.