Phishingberichten uit naam van RDW in omloop: ‘Deze berichten komen niet van ons’

 © Getty Images/iStockphoto

Regio
Redactie

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) waarschuwt inwoners van deze regio voor phishingberichten die momenteel via e-mail worden verspreid.

Ontvangers wordt in de mail verzocht hun persoonlijke gegevens te wijzigen. Om dat te doen, moet op een link in het bericht worden geklikt. Het moge duidelijk zijn dat het advies is dat niet te doen.

Lees ook: Inbreker verruilt koevoet voor toetsenbord

„Deze berichten zijn vals en komen niet van ons. Wij versturen een dergelijk verzoek nooit per e-mail, maar altijd per brief”, waarschuwt een woordvoerder van de dienst.

Wie toch op de link klikt, belandt op een pagina die niet van de RDW is. „Voer geen gegevens in en maak geen geldbedragen over.”

Wie onverhoopt toch betaalgegevens heeft ingevoerd, kan het beste direct contact opnemen met de bank en eventueel aangifte doen bij de politie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal